Nyheter

De får uppdraget att skapa Byggarnas Hus

Byggarnas Hus på Kungsholmen. Illustration: Strategisk Arkitektur
Byggarnas Hus på Kungsholmen. Illustration: Strategisk Arkitektur

Det blir Serneke som får uppdraget att renovera och bygga om Stockholms Byggmästareförenings kontorsfastighet på Kungsholmen.

Renoveringen av Styckgjuteriet 4 är en del i föreningens målsättning att skapa campus ”Byggarnas Hus” där hela huset kan fyllas med verksamheter kopplat till byggbranschen och där hyresgäster utgörs av kollegor och samarbetspartners. Men för att göra detta möjligt behöver fastigheten uppgraderas till en modern kontorsfastighet som klarar dagens krav på tillgänglighet, energianvändning, hållbarhet och funktionalitet.

”Har erfarenhet”

– Vi är väldig glada att Serneke vill vara med oss på resan att skapa Byggarnas Hus. De har erfarenhet av liknande projekt och ett gediget kunnande, säger Kristin Andersson, vd Stockholms Byggmästareförening.

Fastigheten ritades av arkitekt Gustaf Clason och är uppförd av byggmästerföreningen som ett lärlingsbygge under perioden 1958–1960. Arbetet med renoveringen påbörjas under hösten 2022 och pågår till slutet av 2023.

”Främja utvecklingen av byggbranschen”

– Vi är stolta över att få genomföra omvandlingen av Byggarnas Hus och bidra till att skapa en mötesplats som kommer främja utvecklingen av byggbranschen. Vi kommer genomföra ombyggnationen med stort fokus på omtanke, kvalitet och yrkesstolthet, säger Marlene Wiberg arbetschef på Serneke.

Stockholms Byggmästareförening har tidigare utsett Strategisk Arkitektur som arkitekt för projektet.

logo
Henrik Ekberg