De ska leda Rambolls vattenverksamhet

De ska leda Rambolls vattenverksamhet
Annika Renheim och Anette Seger, Ramboll. Fotograf: Rosie Alm

 Rambolls vattenverksamhet tillsätts med nya personer på ledande positioner. Anette Seger, tidigare Sverigechef för Ramboll Water, efterträder Hanne Christensen som Managing Director för Ramboll Water globalt och tidigare affärsområdeschef Annika Renheim kliver in i rollen som Sverigechef. 


Anette och Annika är välkända profiler inom VA-branschen med lång erfarenhet från konsultsidan och beställarsidan. Anette Seger är förutom sin tjänst på Ramboll verksam i Varims styrelse, en branschorganisation för konsulter, entreprenörer och produktleverantörer inom vattenrening och vattenbehandling, där hon för närvarande är ordförande. 

–  Genom ett strategiskt arbete från vår ledning och ett kundnära arbete från alla medarbetare har vi fördubblat vår vattenverksamhet i Sverige helt organiskt under de senaste fem åren. Vi har jobbat hårt tillsammans och är idag en viktig aktör i VA-branschen. Det är ju inte helt utan separationsångest jag hoppar på den spännande och roliga utmaningen att flytta fokus från Sverige och den nordiska vattenmarknaden till det globala perspektivet, säger Anette Seger, i ett pressmeddelande.

Hon lämnar över Sverigeledningen till Annika Renheim. 

– Annika är en omtyckt ledare som blivit hyllad i vår globala organisation för att hon lever så nära våra värderingar. Hon står för en perfekt mix av teknisk kompetens och ledarskap och hon är briljant när det gäller att motivera kollegor och skapa den laganda som behövs för att skapa mervärden i våra projekt åt våra kunder, säger Anette Seger. 

–  Det känns jättespännande och roligt att ta mig an den här utmaningen, särskilt som Anette finns kvar och kommer att bidra med ett globalt perspektiv. Vi har en stark ledningsgrupp inom Water och jag ser också fram emot att tillsammans med hela Ramboll och våra kunder vara med och utveckla stora samhällsnyttiga projekt i våra städer, säger Annika Renheim.