Nyheter

Det här är Europas bästa bostadsprojekt

79 & Park på Gärdet i Stockholm har tilldelats Europaguld i kategorin Residential Development när The International Property Awards delades ut i London. Oscar Properties har utvecklat projektet i samarbete med BIG – Bjarke Ingels Group.

Oscar Properties har för första gången deltagit i den internationella fastighetstävlingen The International Property Awards. Förutom Europaguldet fick projekten Norra Tornen, Vasastan, som uppförts i samarbete med OMA och Bageriet, Kvarnholmen svenskt guld i kategorierna Residential High-Rise Development respektive Residential Renovation/Redevelopment.
– Min vision med Oscar Properties har alltid varit att vi ska vara med och förändra Stockholms stadsbild till det bättre. Vi ska tänja på gränserna och erbjuda bostäder och arkitektur i världsklass. Våra guld i The International Property Awards är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Oscar Engelbert, grundare och vd Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Redan i september stod det klart att Oscar Properties vann överlägset bland de svenska bidragen med högsta placering i inte mindre än tre kategorier.

– Vi lägger extremt mycket kraft på att hitta unika, moderna boendekoncept där arkitektur, design och innovativa lösningar står i fokus. Att vi nu vinner två guld i The International Property Awards och får ett internationellt erkännande stärker vårt kreativa team och vår vilja till nytänk ytterligare, säger Ulrika Thott, Creative Director Oscar Properties.

 
 
Jenny Marcuson Fors