Nyheter

”Det ska inte bli en bunker”

Polisen i Malmö satsar på ett nytt polishus i Rosengård.<br/> — Huset blir inbjudande men säkert för medarbetarna, förklarar närpolischefen Börje Aronsson.

Skanska är byggherre och entreprenör när ett nytt polishus ska byggas i norra Rosengård. Första spadtaget är tänkt att tas i februari nästa år. I och med detta är en lång väntan över för Börje Aronsson.

— Jag har kämpat för ett nytt hus sedan jag tillträdde min tjänst för fem år sedan. De nuvarande lokalerna togs över efter socialförvaltningen när de flyttade i början av 1990-talet. De hade dömt ut lokalerna och vad vi gjorde var att slänga på lite färg på väggarna, säger han.

Det nuvarande polishuset har också lidit av återkommande skadegörelse. Bland annat har polisens bilar utsatts för åtskilliga attacker.

— Det har varit en katastrof. Som chef vill jag ju erbjuda mina medarbetare bra lokaler. Med det nya huset blir det så. Det ligger säkrare i norra Rosengård som är lugnare än södra. Och det ligger öppet med en bra omgivning som gör det svårare att angripa oss, säger Börje Aronsson.

Det nya huset kommer lägligt eftersom polisen annonserat att resurserna till Rosengård ska utökas, bland annat med en större personalstyrka. Byggnadens utformning blir enligt Börje Aronsson modern och inbjudande.

— Huset ska inte bli en bunker. Även om säkerhetstänket är högt, säger han.

Planen är att det nya polishuset ska stå klart 2011.