Detaljplanearbete för Tellus Tower påbörjas

Detaljplanearbete för Tellus Tower påbörjas
Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm är positiva till Tellus Tower, norra Europas högsta bostadshus.
Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm är positiva till Tellus Tower. Igår beslutade de att påbörja detaljplanearbetet för byggnaden och därmed 340 bostäder i norra Europas högsta bostadshus.

Höghuset vid Telefonplan blir ett nav i ett av Stockholms snabbast växande områden. Med många små, välplanerade och funktionella lägenheter och omgivande sociala funktioner riktar sig huset främst till morgondagens stockholmare – en yngre målgrupp med stora krav på yteffektivitet, flexibilitet och service.

Tellus Tower ska enligt föreslagen detaljplan bli 75 våningar vilket motsvarar en höjd om 225 meter. Totalt kommer projektet att inrymma 340 lägenheter om 1-3 ROK. 
 
– Vi ska vara fortsatt drivande i utvecklingen av ett kreativt bostadsområde runt Telefonplan där människor och idéer kan mötas. Stockholm behöver fler bostadslösningar och vi är mycket glada för Stadsbyggnadsnämndens beslut att påbörja detaljplanearbetet för Tellus Tower, säger Mattias Roos, VD på SSM Bygg och Fastighets AB, i ett pressmeddelande.

Förutom bostäder kommer Tellus Tower att erbjuda shopping och restauranger, och stadens puls och energi är tydlig. Tellus Tower blir landmärket för den nya stadsdel, Stockholm Creative District, som planeras tillsammans med grannfastigheterna. Tillsammans skapas genom dessa projekt strax över 1 000 bostäder.

Mot bakgrund av Stadsbyggnadsnämndens beslut påbörjas ett förarbete och ett antal utredningar och analyser. Resultaten kommer sedan ligga till grund för det förslag där allmänheten i samråd kommer kunna lämna synpunkter.

Samråd är planerat under första kvartalet 2014.

 

Relaterade artiklar

Nu är Karlatornet högst i Norden
De bygger Axevalla Hästcentrum
HD prövar inte frågan – tvisten om Gondolens skadestånd är avgjord
Överklagar miljardkontrakt i tunnelbanans utbyggnad