Nyheter

Detaljplanen klar för nytt 23-våningshus

Visionsbild Kv Måsholmen. Bild: Söderberg söderberg

Stockholmshem ska bygga ett 23 våningar högt hus i Skärholmen innehållande 102 lägenheter, 300 arbetsplatser för Stockholmshems nya huvudkontor samt ytor för kulturverksamhet.  Nu har detaljplanen vunnit laga kraft.

Detaljplanen för Stockholmshems nyproduktion av nytt huvudkontor och 102 hyreslägenheter i centrala Skärholmen har vunnit laga kraft. Byggstart är planerad redan till sommaren.

Huset byggs i 23 våningar, med 102 lägenheter i de 17 översta våningarna och Stockholmshems nya huvudkontor samt lokaler för kulturverksamhet i nedre delen av huset. Ett nytt landmärke som kommer synas både på nära och långt håll skapas i stadsdelen.

– Det här projektet är ett exempel på att stadens bolag och förvaltningar kan och bör flytta till ytterstaden. I en stad som växer behövs fler attraktiva bostäder men söderort behöver också fler arbetsplatser, säger Björn Ljung (L), ordförande i Stockholmshems styrelse, i ett pressmeddelande.

Huset byggs i suterräng med entréer i samtliga väderstreck. Alla lägenheter får balkonger och stora fönsterpartier. Det byggs även ett flertal terrasser för de som bor och jobbar i huset. Det planeras för grönska och växtlighet som kommer klättra längs fasaden. Den slutliga gestaltningen av huset beslutas i bygglovet.

Fakta kvarteret Måsholmen 21, Skärholmen

  • Huset byggs vid Bredholmstorget och blir 23 våningar innehållande 102 lägenheter, 300 arbetsplatser för Stockholmshems nya huvudkontor samt ytor för kulturverksamhet
  •  Byggstart planeras till sommaren 2020 och huset beräknas vara klart för inflyttning 2023
  • Lägenhetsfördelning; 51 st 2 RoK, 34 st 3 RoK, 17 st 4 RoK