Nyheter

Docu Nordic köper internationell upphandlingsplattform

Stefan Lindqvist, vd, Docu Nordic AB. Foto: Jenny Fors

Docu Nordic, där bland annat Byggvärlden ingår, fortsätter att växa genom att förvärva 100 procent av aktierna i det Portugisiska bolaget Vortal, en e-upphandlingsplattform som förbinder tusentals köpare med ett internationellt nätverk av kvalificerade leverantörer.
– Vår ambition är att lansera Vortals plattform på de marknader där vi är närvarande samt se på möjligheten att lansera våra tjänster i Portugal och Spanien, säger
Stefan Lindqvist, vd, Docu Nordic AB.

Vortal är marknadsledande när det gäller offentlig upphandling i Portugal, men täcker även den privata anbudsmarknaden. Bolaget har även en betydande marknadsandel i Spanien och även lite i övriga EU-länder.

Bolaget omsätter 18 m€ och har 155 anställda.
– Vi är glada över att bli en del av DOCU Nordic eftersom det är en möjlighet att föra företaget till nästa nivå, säger Miguel Sousa Sobral vd för Vortal.  

– Vi ser fram emot att arbeta med Vortal-teamet och fortsätta utöka verksamheten som en del av vår grupp. Geografiskt ser vi ser en stor potential av våra två kompletterande affärsmodeller: introduktion av Vortal-erbjudandet i Norden och att ta vårt erbjudande till Vortals hemmamarknader, säger Stefan Lindqvist.