Nyheter

Dödsolycka på byggarbetsplats i Solna

Den man som avled efter en fallolycka jobbade för en utländsk underentreprenör vid ett kontorsbygge i Solna. 
En förundersökning om vållande till annans död har inletts.

Det var i lördags den 11 maj som en man avled när han föll från hög höjd på en byggarbetsplats i Solna. Enligt polisen handlar det om ett fall från nionde våningen på en arbetsplats på Eugeniavägen. 

Den omkomne ska ha varit anlitad som montör hos en underentreprenör till huvudentreprenören.

”Den drabbade var anställd hos en av våra underleverantörer som vid tillfället arbetade med montering av glaspartier på hög höjd. Vår anlitade partner har, liksom MVB, ett högt säkerhetsmedvetande och mycket bra rutiner avseende arbetsmiljö”, skriver MVB på sin hemsida. 

En polisundersökning har inletts för att klargöra händelseförloppet. Brottsrubriceringen är vållande till annans död, och Riksenheten för miljö-och arbetsmiljöbrott vid Åklagarmyndigheten kommer att utreda olyckan som ett arbetsmiljöbrott.

– Vi väljer därför att avstå alla former av spekulationer eller vidare uttalanden om orsaken till händelsen till dess att utredningen är klar. 
Vårt fokus ligger nu närmast på att stötta och hjälpa närstående och kollegor. Vårt varma deltagande går till den avlidnes familj och anhöriga, säger Per Ununger, vd MVB Öst AB, i ett pressmeddelande.