Nyheter

Dödsolycka på Veidekke-projekt i Malmö

Dödsolycka på Veidekke-projekt i Malmö. polisavspärrning med en polisbil i bakgrunden
Räddningstjänsten och polis var snabbt på plats och konstaterade att en man som arbetade för en underentreprenör till Veidekke var bekräftad avliden. Foto: Getty Images

På måndagskvällen avled en 25-årig man efter ett fall på en byggarbetsplats i Hyllie, Malmö. Han arbetade för en underentreprenör till Veidekke.

Det var strax efter klockan 17 på måndag som en allvarlig arbetsplatsolycka skedde i Hyllie, Malmö. Enligt polisen handlar det om en man i 25-årsåldern som föll från hög höjd.

Olyckan har i nuläget brottsrubriceringen vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka men den kan komma att ändras.

– Om en arbetsgivare ska kunna ställa till svars måste de ha brustit på något sätt. Det kan också ha varit en olycka. Vi ska nu försöka ta reda på vad som har hänt, säger kammaråklagare Klas Norelius, till SVT.

Enligt Byggnadsarbetaren inträffade olyckan på projektet Vista i Hyllie där Veidekke bygger på uppdrag av fastighetsbolaget Wihlborgs. Det handlar om ett kontorshus på tio våningar.

Senare på måndag kväll bekräftade Veidekke i ett pressmeddelande att mannen arbetade för en av deras underentreprenörer.

– Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet om det tragiska som hänt, och vi tänker först och främst på hans anhöriga och på de drabbade på arbetsplatsen, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg.

Veidekke skriver också att de kommer att bistå arbetsmiljöverket och polisen med all information som behövs för att få klarhet i vad som har orsakat olyckan.

Anhöriga är underrättade.

Byggarbetsplatsen i Hyllie hålls stängd under tisdagen och byggföretaget har krishantering med de anställda.

Polisen utreder händelsen som vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka.