Nyheter

Dörr ut till verkligheten

Skandinaviska Glassystem skulle bygga ett nytt huvudkontor till Allerkoncernen i Köpenhamn. Uppdraget gick till Chalmersstudenterna Dana Faith och Louis Abdulahad som fick både en utmaning och en dörr ut i verkligheten.

Det handlar om en modern byggnad med svängda fasader i glas. För Chalmersstudenterna Dana Faith och Louis Abdulahad blev detta en utmaning och dörr rakt ut i verkligheten från utbildningen till byggingenjörer på Chalmers.

Företaget ville prova det som kallas Byggnadsinformationsmodellering (BIM) och uppgiften gick till de två studenterna. Med hjälp av programmet Revit Structure lyckades de efter tio veckor presentera resultat som sparar pengar och ger effektivare flöde.

— Det är väldigt kul att vi fick ett riktigt projekt och att byggnaden så småningom kommer att finnas på plats i Köpenhamn, säger Louis Abdulahad och menar att man får en direkt uträkning av kostnad och materialåtgång när man bygger en 3D-modell.

Skandinaviska Glassystem får också en intressant möjlighet att i framtiden presentera lösningar visuellt för eventuella kunder.
— Det är mycket värdefullt att kunna visa upp en fasad i ett offertläge genom att snabbt bygga upp en modell och räkna ut kostnader, säger Christer Hoffenback på Skandinaviska Glassystem.