Nyheter

Drogerna ska bort från byggena

På alla arbetsplatser förekommer det alkohol och droger. I byggbranschen tar fack och arbetsgivare gemensamma tag för att motverka detta genom en ny informationskampanj.

Parterna ser alkohol- och drogproblem som en viktig och prioriterad fråga där det behövs en bred samverkan.

Det är Byggnads och VVS Företagen som tillsammans med Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen och Alna som tagit fram informationsmaterialet ”Det rör oss”.

– Många av Byggnads medlemmar kommer i kontakt med alkohol och andra sorters beroende på något sätt i livet. Allt ifrån ölen framför Tipsextra på lördagar till bakfulla arbetskamrater på arbetsplatsen. Alkohol- och drogproblemen finns mitt ibland oss. Ändå pratar vi inte särskilt mycket om det. Det är problem som vi som fackförbund måste ta på största allvar och förhindra på alla sätt, säger Hans Tilly ordförande i Byggnads i ett pressmeddelande.

– För oss arbetsgivare är det en prioriterad arbetsuppgift att inom våra medlemsföretag öka kunskapen om alkohol- och drogproblemen i branschen. Vi alla är en del av branschens och företagens alkoholkultur. Därför är det här ett bra tillfälle att skapa sunda alkoholkulturer, säger Roine Kristianson, vd VVS Företagen.