Nyheter

DSV bygger huvudkontor <br></br> i Landskrona

Logistikkoncernen DSV har beslutat att förlägga sitt svenska huvudkontor till Landskrona. I en första etapp innebär det att en anläggning på cirka 74 000 kvadratmeter ska byggas intill E6:an.

Omkring tio fotbollsplaner stor blir den lokal för kontor, lager och distributionsterminal som DSV ska bygga intill E6:an i Landskrona. Målsättningen är att anläggningen ska påbörjas 2009 och stå klar 2011. I en andra etapp bygger logistikkoncernen vidare och expanderar anläggningen till cirka 175 000 kvadratmeter.

— Anläggningen i Landskrona blir den största och modernaste i sitt slag i Norden och blir navet i vår trafik till kontinenten och Skandinavien. Vi räknar med att satsningen i Landskrona ska ge våra länder ännu bättre service och att betydande synergivinster inom logistik, ekonomi och miljö ska uppkomma, säger Henrik Holm, vd för DSV-Road.

Det var flera anledningar till att DSV valde att etablera sitt huvudkontor just i Landskrona.
— Närheten till E6:an, perfekt infrastruktur gällande mark och kommunikationer och sist men inte minst, Landskrona kommuns ambitioner när det gäller att bygga attraktiva bostäder.