DSV bygger huvudkontor <br></br> i Landskrona

DSV bygger huvudkontor
<br></br> i Landskrona
Logistikkoncernen DSV har beslutat att förlägga sitt svenska huvudkontor till Landskrona. I en första etapp innebär det att en anläggning på cirka 74 000 kvadratmeter ska byggas intill E6:an.

Omkring tio fotbollsplaner stor blir den lokal för kontor, lager och distributionsterminal som DSV ska bygga intill E6:an i Landskrona. Målsättningen är att anläggningen ska påbörjas 2009 och stå klar 2011. I en andra etapp bygger logistikkoncernen vidare och expanderar anläggningen till cirka 175 000 kvadratmeter.

— Anläggningen i Landskrona blir den största och modernaste i sitt slag i Norden och blir navet i vår trafik till kontinenten och Skandinavien. Vi räknar med att satsningen i Landskrona ska ge våra länder ännu bättre service och att betydande synergivinster inom logistik, ekonomi och miljö ska uppkomma, säger Henrik Holm, vd för DSV-Road.

Det var flera anledningar till att DSV valde att etablera sitt huvudkontor just i Landskrona.
— Närheten till E6:an, perfekt infrastruktur gällande mark och kommunikationer och sist men inte minst, Landskrona kommuns ambitioner när det gäller att bygga attraktiva bostäder.

Relaterade artiklar

Vinstvarning från NCC
”Utvecklas man inte, så avvecklas man”
Krigets påverkan är både direkt och indirekt
NCC köper danskt entreprenadföretaget