Nyheter

Dubbel seger för BoKlok

BoKloks representanter fr v: Anders Öhlén, Jeanette Thörnkrantz Madsen, Malin Sloan och Jerrie Kristiansson. Foto: Susanne Bengtsson

BoKlok vann båda kategorierna i Prognoscentrets NKI-undersökning för 2017.

BoKlok är det företag som har Sveriges nöjdaste bostadsköpare, samtidigt som Sjöstaden i Ystad kom på delad förstaplats över bästa bostadsprojekt.

– Vi har varit med och nosat i toppen i flera år så vi visste att vi hade förmågan, säger Jerrie Kristiansson, marknadschef på BoKlok.

Prognoscentret mäter varje år nöjdheten bland bostadsutvecklarnas kunder. Bostadsköpare får svara på frågor om total nöjdhet, förväntningar och ideal bland nyinflyttade och bland dem som bott i sin bostad i två år (garantikunder).

– Toppnivån i branschen är hög och jämn och det är imponerande att se att flera aktörer kan upprepa goda prestationer år efter år, säger Ellinor Lindström, operativ chef på Prognoscentret.

Bostadsutvecklaren BoKlok har Sveriges nöjdaste bostadsköpare år 2017. Företagets prestation räckte till en delad tredjeplats 2016 men NKI-värdet har förbättrats från 77 till 79 vilket gör BoKlok till årets vinnare.
 BoKlok tar alltså hem segern i kategorin Bästa företag. På andraplats kommer Bovieran (NKI 78). På tredje plats placerar sig två tidigare vinnare, nämligen HSB Bostad som tog hem förstapriset 2016 och JM som har vunnit hela sex gånger tidigare. Tredjepristagarna har ett NKI-värde på 77. 
– Vi är förstås både överraskade och jätteglada. Men vi visste att vi hade förmågan för vi har legat och nosat i toppen i flera år, säger Jerrie Kristiansson, marknadschef på BoKlok Housing AB. 

I år blev det dessutom dubbel glädje för BoKlok som även vann kategorin Bästa projekt, tillsammans med Besqab. BoKloks projekt Sjöstaden i Ystad samt Besqabs Seglarbyn segrade med ett NKI på 88.

Sjöstaden består av två flerbostadshus med 30 lägenheter, alla med havsutsikt, i Ystad.

– Vi har överlag bra projekt, vi håller en jämn och hög nivå. Det är annars lätt att missa på att man har något eller några sämre projekt som drar ner helhetsbetyget, säger Jerrie Kristiansson.

Pålitlighet, bostadskvalitet och personlig service är, enligt Prognoscentret, faktorer som har störst effekt på NKI-värdet. BoKlok har lyckats väl med flera av dessa faktorer. Pålitlighet, prisvärdhet och miljövetenhet är de faktorer där BoKlok fått bäst betyg av alla bostadsutvecklare.

NKI-Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på närmare 10 000 svar från bostadsköpare.