Byggprojekt

Dubbelt första spadtag i Täby Park

Brf Bersån i Täby Park
Brf Bersån i Täby Park. Bild: Ettelva/Riksbyggen

Riksbyggen har tagit det första spadtaget för två bostadsrättsföreningar i Täby Park – Brf Bersån och Bonum Brf Boulevarden. Sammanlagt blir det över 160 nya bostäder.

På plats för det första spadtaget var Erik Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen Stockholm/Norr/Öst och Anna-Karin Croner, avdelningschef på NCC Bostad.

– Samtidigt som många drar i handbromsen fortsätter Riksbyggen att hålla en hög produktionstakt av nya bostäder. Riksbyggen är ett kooperativt företag med stark kassa och det ger oss möjligheten att arbeta långsiktigt för att lösa utmaningarna på bostadsmarknaden, säger Johanna Frelin vd på Riksbyggen.

– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av två bostadsrättsföreningar samtidigt i Täby Park, säger Johanna Frelin.

I strålande sol togs de två första spadtagen av Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen Stockholm/Norr/Öst, Erik Andersson, kommunstyrelsens ordförande och Anna-Karin Croner, tf avdelningschef på NCC Bostad.

Certifieras enligt Miljöbyggnad Silver

I Brf Bersån planerar Riksbyggen för 108 kvadratsmarta lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök med balkong eller uteplats. Garage finns under huset. Brf Bersån är granne med Riksbyggens tidigare etapper i Täby Park. Säljstarten är planerad att ske under 2023 och inflyttningen är planerad till första kvartalet 2025.

Den andra föreningen, Bonum Brf Boulevarden, kommer att bestå av 55 bostadsrätter om två till fyra rum och kök. I Bonum Brf Boulevarden kommer det finnas tillgång till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och en prunkande innergård. Säljstarten är planerad att ske under kvartal fyra 2022.

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år.

Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval.

logo
Anna Sjöström