Bolag

ED Gruppen köper Norrköpingsbyggare

Pelle Furuheim, ägare av Sefab och ER Maskinuthyrning och ED Gruppens ägare Eddy Wallin. Foto: Sefab
Pelle Furuheim, ägare av Sefab och ER Maskinuthyrning och ED Gruppens ägare Eddy Wallin. Foto: Sefab

ED Gruppen köper Sefab och ER Maskinuthyrning och blir en av de största privatägda byggbolagen i Mellansverige.
– Det är en stor dag i ED Gruppens historia, säger Henrik Eklund vice vd för koncernen.

Norrköpingsbaserade ED Gruppen köper byggföretaget Sefab med cirka 100 anställda, huvudkontor i Norrköping och med en omsättning 2022 på drygt 700 miljoner kronor. ER Maskinuthyrning är också baserat i Norrköping och omsatte 2022 cirka 260 miljoner kronor. I ED Gruppen ingår sedan tidigare bland annat ED Bygg och anläggning, fastighetsbolaget Söderstaden och konsultverksamheten Arqly.

– Vi välkomnar Sefab och ER Maskinuthyrning till koncernen. ED Bygg, Sefab och ER Maskinuthyrning kommer fortsätta vara fristående bolag med sina egna varumärken med tydligt fokus på sina kärnområden. Vi kommer självklart finna synergier i vår storlek som kommer skapa bra förutsättningar för alla våra kunder och anställda, säger Henrik Eklund.

Möjligheter till utveckling

Enligt koncernen kommer förvärvet möjliggöra för effektiva och smartare helhetslösningar tillsammans med konsultbolaget Arqly.

– Att välkomnas in till ED familjen känns väldigt bra och positivt. Efter en konstruktiv dialog under en längre tid står det helt klart att det är rätt väg gå – tillsammans in i framtiden. Vi kommer få nya möjligheter att utveckla Sefab samt ER Maskinuthyrning och det känns extra motiverande att jag kommer bli kvar i den nya omgivningen operativt och fokusera på att utveckla relationer och affärer, säger Pelle Furuheim ägare av Sefab och ER Maskinuthyrning.

Omsättning på 1,6 miljarder

Eddy Wallin på ED Gruppen:                         

– Jag som ägare av ED Gruppen är mycket glad och ödmjuk denna dag då jag och Pelle funnit varandra. 25 år av ömsesidig respekt för vad Pelle och Sefab åstadkommit har nu landat att vi får fortsätta denna resa tillsammans, varmt välkomna alla.

Koncernen får en omsättning på närmare 1,6 miljarder kronor (2023) och över 200 anställda och blir därmed, enligt koncernen, en av de största privatägda byggkoncernerna i Mellansverige.