Nyheter

EHRAB anställer ny VD

Katrin von Jahf blir ny vd för EHRAB.

Katrin von Jahf har utsetts till ny vd för EHRAB Byggbemanning och EHRAB Byggresurs. Benjamin von Jahf, som tidigare varit vd för bolagen, kommer att fokusera på den kommande noteringen och EHRAB:s digitala plattform ByggJobb.

Byggbemanningsföretaget EHRAB har stora planer. Målsättning att kraftigt öka omsättningen och gå från Sveriges till Nordens största byggbemanningsföretag, skriver man i ett pressmeddelande. För att kunna ta tillvara på tillväxtmöjligheter som det innebär siktar EHRAB på en börsnotering under våren 2022. Under hösten 2021 ska man även sjösätta en ny digital plattform.
Som ett steg i utvecklingen har Katrin von Jahf anställts som ny vd för EHRAB:s dotterbolag EHRAB Byggbemanning och EHRAB Byggresurs, som operativt ansvarig för EHRAB:s utländska bolag samt som vice vd för EHRAB Holding. 
– EHRAB har kommit in i en helt ny era. Tillsammans med teamet i företaget kommer vi att kapitalisera på möjligheterna som en ökad efterfrågan innebär. Det kommer vi att göra på ett hållbart sätt med fokus på socialt ansvar, det vill säga med välmående hos såväl ägare som yrkesarbetare och våra kunder i åtanke, säger Katrin von Jahf.
Katrin von Jahf har över 18 års erfarenhet från hospitalitybranschen och kommer senast från ett av Nordens största hotellkedjor där hon suttit i ledningsgruppen. I sin tidigare roll, bland annat som Director of Revenue Management Sweden, har hon lång erfarenhet av att fokusera på kundnöjdhet. 
Moderbolagets EHRAB Holdings styrelseordförande, Tobias Wood, är mycket nöjd med tillsättningen av Katrin von Jahf som vd. 
– I styrelsen har vi under en tid planerat för accelererad tillväxt och med det också naturliga förstärkningar till organisationen. I vår expansiva resa måste vi säkerställa fullt fokus på kärnverksamheten med ett nära ledarskap och därför är tajmingen perfekt just nu att plocka in Katrin. Hon kommer ytterligare stärka vårt kundfokuserade erbjudande och med sin spännande bakgrund också omfamna och vidareutveckla vår kultur, säger Tobias Wood, Styrelseordförande i moderbolaget EHRAB Holding, i pressmeddelandet.
– EHRAB erbjuder hållbar byggbemanning men vi vill att hållbarhet ska genomsyra hela företaget. Därför känns det helt rätt att vi dessutom kan visa vägen i en mansdominerad bransch och tillsätta en kvinnlig vd, fortsätter han.

Benjamin von Jahf som tidigare varit vd för bolagen kommer att fokusera på den kommande noteringen och EHRAB:s digitala plattform ByggJobb, som lanseras under hösten 2021.

Katrin von Jahf tillträder som vd den 1 juni.