Nyheter

Emma Jonsteg vill se mer samverkan

Nima Assadi och Emma Jonsteg.

Enligt Emma Jonsteg, grundare och vd för Utopia Arkitekter, är samverkan ett ord som ofta nämns som lösningen på branschens utmaningar. Samverkan är dock något hon ser allt för lite av i praktiken.

Nima Assadi intervjuar Emma Jonsteg i podcasten Hela Kedjan. 
Emma Jonsteg är en av de starkaste  rösterna i debatten kring arkitektur och stadsplanering och syns ofta i rollen som moderator, föreläsare, genom debattartiklar samt i podcasten Snåret. 2016 toppade hon tidskriften RUMs lista över de mäktigaste personerna i arkitektur- och designbranschen i Sverige.
Nima Assadi intervjuar Emma Jonsteg och pratar om bakgrunden till att hon började engagera sig i debatten, hennes drivkrafter, vilka processer vi bör ändra på och vad som egentligen menas med ”god arkitektur”.
Emma varvar egna erfarenheter av branschen med hur det skulle kunna se ut om vi samverkade på riktigt och hade ett bättre samhälle som målbild.

– Samverkan nämns ofta som en lösning på branschens utmaningar. Men när jag sitter med kommuner, beställare och fastighetsutvecklare ser jag lite av detta i praktiken, säger Emma Jonsteg.

Lyssna på intervjun här: