Nyheter

”En stålbyggare av rang” tilldelas Silverbalken

Ronny Södergren får Silverbalken 2022
Silverbalken är Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling och delas i år ut för 48:e året i rad. I år går priset till Ronny Södergren. Foto: Stålbyggnadsinstitutet

Ronny Södergren får Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse Silverbalken.
Juryn motiverar det med bland annat att han under sin långa karriär utvecklat och drivit stålbyggnadskonsten framåt.

Silverbalken är Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling. Priset delades i år ut vid en prisceremoni i Göteborg på Stålbyggnadsdagen.

– Silverbalken, är det största som hänt mig i min karriär och jag oerhört tacksam för utmärkelsen. Tänk er själva, branschens Oscarsgala med endast en Oscarsstatyett varje år, och den får jag, säger Ronny Södergren.

Ronny Södergren har en lång karriär som stålbyggare. Tillsammans med sin far grundade han är 1987 företaget Stål & Rörmontage.

Prismotiveringen lyder:

Ronny Södergren tilldelas Silverbalken 2022 för att han under sin snart femtioåriga karriär som entreprenör utvecklat och drivit stålbyggnadskonsten framåt. Resultatet kan ses i flera spektakulära stålbroprojekt som Folke Bernadottes bro och Varvsbron. Det rostfria duplexstålets växande betydelse för ökad hållbarhet i samhället har Ronny till fullo anammat och skapat landmärken som kommer att bestå i generationer. Han har lyckats med, att i ett stort antal tekniskt komplicerade projekt, skapa komponenter och strukturer med låg vikt, som ger lång livslängd och kräver minimalt underhåll. Därmed tänjt på gränser och visat potentialen i vårt fantastiska byggmaterial. Ronny är en person som alltid sätter stålet främst, en förebild och stålbyggare av rang.