Nyheter

En vinnare som skimrar

Den nya is- och badanläggningen i Angered får en skimrande utformning. Erséus Arkitekter vann nyligen arkitekttävlingen om den nya byggnaden. Enligt juryn så ger förslagets glasfasad karaktär åt Angered med sitt skimmer.

Well heter det vinnande förslaget som Erséus Arkitekter lämnade in till tävlingen om Angereds nya bad- och isanläggning. I och med detta vann man över bidrag ritade av bland andra White Arkitekter och Liljewall Arkitekter.

”Förslaget visar en klarhet i disposition och ett raffinerat yttre” skriver juryn i sin motivering som avslutas med orden: ”Well kommer genom sin glasfasad att ge karaktär åt Angered i ett skimmer som varierar mellan morgon och kväll och över årstidernas växlingar.”

— Vi tyckte att förslaget hade en tilltalande fasad med glas och utformningen inomhus var bra. Det är enkelt och överskådligt, och så håller sig lösningen inom budgeten på 300 miljoner kronor, säger Svante Thun, projektledare och tävlingssekreterare på Higabgruppen, som är byggherre för aktivitetsbadet.

Projekteringen beräknas komma igång nästa år och byggnaden ska enligt planerna stå klar 2012. Idrotts- och föreningsförvaltningen blir hyresgäst och verksamhetsansvarig.