Nyheter

Erik Selin investerar i byggbolag

Fastighetskungen Erik Selin och Mattias Samuelsson, Skanska, investerar i Tommy Byggare och blir nya delägare tillsammans med TB-Gruppen.

Tommy Byggare har i 45 år byggt kommersiella fastigheter och bostäder i nära samarbete med sina kunder. Företaget har cirka 160 anställda och omsätter 550 MSEK.

Mattias Samuelsson arbetar på Skanska och kommer senast efter byggsemestern att börja på Tommy Byggare. Erik Selin äger Erik Selin Fastigheter AB som äger och förvaltar drygt 1 200 lägenheter fördelat på 114 fastigheter. Fastigheterna förvaltas av Fastighets AB Balder. 

– Vi har under lång tid känt Sven Lerander och Tommy Byggare. Tommy Byggare är ett riktigt kvalitetsföretag med fin historik och ljusa framtidsutsikter. Vi avser att vara en långsiktig ägare och är glada över att ha fått möjligheten att tillsammans med TB-Gruppen fortsätta utveckla Tommy Byggare, säger Erik Selin och Mattias Samuelsson i ett pressmeddelande.

– Genom att fortsätta arbeta med fokus på långsiktighet, samarbete och kvalitet ser vi fram emot att tillsammans med Erik Selin och Mattias Samuelsson stärka Tommy Byggare. Det viktigaste vi har, är nöjda kunder och medarbetare,  säger Sven Lerander, vd TB-Gruppen, en privatägd bygg- och fastighetskoncern som omsätter cirka 1 000 MSEK och förutom Tommy Byggare ingår VårgårdaHus, TB Fastigheter och TB Bostad/TB Exploatering.