Bolag

Expansivt byggbolag tillsätter projektutvecklingschef

Mathias Cejie Olsson blir ny projektutvecklingschef på RO-Gruppen. Foto: RO-Gruppen
Mathias Cejie Olsson blir ny projektutvecklingschef på RO-Gruppen. Foto: RO-Gruppen

RO-Gruppen rekryterar Mathias Cejie Olsson som får en nyskapad roll på bolaget som projektutvecklingschef.
– Jag har följt RO-Gruppen länge, säger han.

RO-Gruppen med huvudkontor i Borås omsätter i dag 1,5 miljarder kronor och siktar nu på att bli ett av de tio största byggbolagen i Sverige. Rekryteringen av Mathias Cejie Olsson är en del av det arbetet.

– Jag är grymt imponerad av RO-Gruppens medarbetarfokus och projekten de levererar. Det känns kul att få vara med på den fortsatta tillväxtresan, säger Mathias Cejie Olsson.

Nyinrättad tjänst

Satsningen syftar, enligt bolaget, till att hitta nya projekt- och affärsmöjligheter i tidiga skeden. Både i egen regi och ihop med partners. Tjänsten är nyinrättad och innebär bland annat fokus på utveckling av kommersiella projekt och bostadsprojekt med fokus på Västsverige.

Mathias kommer närmast från rollen som projektutvecklare i tidiga skeden på Willhem. Han har tidigare erfarenheter från Serneke, Platzer och Skanska där han arbetet med projekt- och fastighetsutveckling samt drivit projekt inom social hållbarhet.

”Viktig resurs”

– Mathias kommer att vara en viktig resurs för byggverksamheten och satsningen på projektutveckling. Det vi gör bra idag måste vi göra ännu bättre imorgon för att nå våra mål. Med hans erfarenhet och kompetens från bygg- och fastighetsbranschen kommer vi ta nästa steg i RO-Gruppens utveckling, säger Pär Jorstadius, koncernchef på RO-Gruppen.