Får markanvisning för 16 våningar högt hotell

 
Får markanvisning för 16 våningar högt hotellSernekes förslag omfattar en 16-våningars hotellbyggnad med plats för cirka 200 hotellrum, saluhall, restauranger, spa-anläggning och konferenslokaler. Bild: White Arkitekter Serneke får genom en markanvisning på Österskans i centrala Halmstad möjlighet att utveckla en ny centrumpunkt i staden med bland annat hotell och saluhall.

Halmstad kommun har beslutat att Sernekes förslag Nya sammanhang är vinnare i den markanvisningstävling som kommunen utlyst för Österskans vid Nissans östra strand. Genom flytten av bussterminalen till nya resecentrum öppnas möjligheter att omskapa Österskans från trafikplats till en central mötesplats i staden.

– Det här är en fantastisk möjlighet att skapa ett publikt, levande och lockande stadsrum för hela Halmstad. Det blir inte bara en vacker ikonbyggnad utan också en mötesplats för Halmstadbor och besökare, säger Jonas Håkansson, regionchef Syd på Serneke Projektutveckling, i ett pressmeddelande.

Med närheten till stadsbiblioteket, Halmstad teater, flera parker och Nissan är ambitionen att skapa en plats för möten mellan kultur, handel och fritidsliv som lockar Halmstadbor och besökare i alla åldersgrupper.

Sernekes förslag omfattar en 16-våningars hotellbyggnad som, förutom cirka 200 hotellrum, inrymmer saluhall, restauranger, spa-anläggning och konferenslokaler. Placeringen vid Nissans strand utnyttjas i förslaget genom ett publikt trädäck som sträcker sig från hotellet ner mot vattnet och fortsätter i ett gångstråk mot Picassoparken.

– Halmstad är en fantastiskt trevlig stad. För Winn Hotel Group är det en ära att nu få vara med när staden tar ett nytt steg. Vi ska tillsammans med de andra aktörerna skapa ett unikt hotell. För oss är alltid mötesplats i ordets rätta bemärkelse det centrala i vårt arbete. Här ska gäster och halmstadsbor mötas. Varje vecka, varje dag, varje timme, säger Anders Junger, koncernchef Winn Hotel Group.

Det vinnande förslaget har utarbetats tillsammans med White Arkitekter, Winn Hotel Group och Fem Hjärtan Fastigheter.

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se