Nyheter

Får tjänstledigt för att arbeta inom vården

Skanska stöttar vården genom att ge anställda tjänstledigt med bibehållen lön. Foto: Getty Images

Skanska erbjuder personal med sjukvårdsutbildning att ta tjänstledigt med bibehållen lön för att stötta vården.
– Det är självklart att stötta de medarbetare som vill göra en insats, säger Annika Svensson, media relations manager, Skanska AB.

Medarbetare på Skanska med sjukvårdsutbildning i botten har kontaktat ledningen och frågat om möjligheten att vara tjänstlediga för att stötta sjukvården som är i stort behov av personal nu när coronaviruset kräver stora resurser. 

– Så vi började titta på vilka möjligheter till tjänstledighet som fanns. När vi i går hörde Region Stockholms vädjan om att alla med sjukvårdsutbildning behöver bidra bestämde vi oss för att snabba på processen, säger Annika Svensson.
Så nu kan Skanska-anställda med vårdutbildning, undersköterskor, sjuksköterskor, läkare md flera,  söka tjänstledighet för krisarbete i vård.
– Vi vet inte hur många som kan bli aktuella, men vi vill självklart vara med och bidra om vi kan. Vår största styrka är människorna inom Skanska och deras kompetens och kunskap och vill de göra en insats vill vi ge dem möjligheten.

 Efter dialog med närmsta chefen kan Skanska-medarbetaren beviljas tjänstledigt i tre månader om de har en anställning i vården under perioden.
– För att förlorad inkomst inte ska vara ett hinder kommer att Skanska att fylla ut lönekostnader för de utnyttjar möjligheten samt se till att man får full semester och pensionsavsättning, säger Annika Svensson.