Nyheter

Får två års fängelse

Hovrätten för nedre Norrland i Sundsvall har skärpt straffet för Norrviddens före detta vd Peter Andersson. Han döms till två års fängelse.

Peter Andersson har stått åtalad för grov trolöshet mot huvudman och grovt osant intygande. Förra hösten dömde tingsrätten Peter Andersson till fängelse i 1 år och 9 månader.

Nu skärper Hovrätten straffet för den före detta fastighetsprofilen till två år, enligt Fastighetsvärlden. Både åklagare Göran Kvist och Peter Andersson överklagade tingsrättens dom.

Peter Andersson ska med hjälp av falska fakturor bekostat en renovering av sin privata villa i Sundsvall  till ett värde av 1,8 miljoner kronor. Han misstänks också ha svindlat till sig cirka 4,3 miljoner kronor från Norrvidden med hjälp av falska fakturor. Andersson döms också för att har köpt 80 liftkort i fjällen för eget bruk, kostnader som han lät Norrvidden betala.

En ledande person i byggbolaget som genomförde renoveringen av privatvillan döms till nio månaders fängelse. Fakturan för renoveringen ska ha belastat ett av bolagets projekt i Birsta, Sundsvall.

Ytterligare en man, skriven i Östersund, har tidigare dömts till villkorlig dom och dagsböter för osant intygande, enligt sr.se.