Nyheter

Fastighetsägaren drar tillbaka överklagan

Överklagandet återkallas och arbetet med arbetstunnlarna kan påbörjas i år eller i början av nästa år. Foto: Getty Images

Överklagandet av järnvägsplanen dras tillbaka av fastighetsägaren på Blasieholmen. 
–Det känns väldigt bra. Nu kan vi komma igång med våra arbetstunnlar som planerat, säger Martin Hellgren, avdelningschef för tunnelbanan till Södermalm, Söderort och Nacka.

Anledningen till överklagandet var framför allt oro för störningar, både under byggtiden och när tunnelbanan börjar gå under Blasieholmen. 

– Vi blev inbjudna till dialog med representanter för fastighetsägaren och kunde förtydliga vad våra planer innebär och vilket ansvar vi har när vi bygger. Det är väldigt skönt att de nu känner sig trygga med vad vi ska göra, säger Martin Hellgren.

Järnvägsplanen visar vilken mark som tunnelbanan behöver använda, under byggtiden och permanent. Den fastställdes av Trafikverket i september i år, men det beslutet överklagades till regeringen av fastighetsägaren. 

Att överklagandet dras tillbaka innebär att de viktigaste tillstånden för att börja bygga tunnelbanan till Nacka, Södermalm och Söderort är på plats inom kort och att arbetet med arbetstunnlarna kan påbörjas i år eller i början av nästa år.