Nyheter

Fastställer dom mot Allbäck

Hovrätten för Västra Sverige fastställer domen mot Stefan Allbäck.

Han döms för bestickning till villkorlig dom och dagsböter. Samtidigt mildras domen mot en tidigare kommunal tjänsteman, skriver gp.se.

Byggmästare Stefan Allbäck misstänks ha mutat en kommunal tjänsteman vid Idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg för att komma runt ramavtal och tilldelas bygguppdrag.

Han dömdes av tingsrätten för bestickning till villkorlig dom och böter på sammanlagt 32 000 kronor. Hovrätten fastställer domen men sänker antalet dagsböter till 50 (80 i tingsrätten), enligt GP.

En tidigare tjänsteman vid Idrotts- och föreningsförvaltningen dömdes i tingsrätten för grovt mutbrott. Han fick villkorlig dom med samhällstjänst på 160 timmar (vilket motsvarar fängelse i sex månader om detta straff valts istället.)

Hovrätten ändrar tingsrättens dom. Enligt GP bestämdes den nya påföljden till villkorlig dom och 80 dagsböter per 250 kronor.

Under rättsprocessen har åtalspunkterna mot Stefan Allbäck minskat, och i slutändan har det handlat om tjänster för cirka 30 000 kronor till den medåtalade tjänstemannen, bland annat leverans och installation av en värmepump, flyttstädning och flytt av ett piano. Bedrägeriåtalet mot Allbäck lades ner helt.