Nyheter

Fåtal utställarplatser kvar på Nordbygg

Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg. Foto: Susanne Bengtsson

Inom inneklimatområdet går det fortfarande att boka plats som utställare på Nordbygg 2020. Till andra monterplatser kan det vara kölista. 
– Det finns enstaka positioner kvar beroende på vilket produktområde man tillhör, säger Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg, som går av stapeln 21-24 april.

Peter Söderberg, Nordbyggs projektchef, har bråda dagar med att pussla ihop monterplaceringar, scenprogram och seminarier inför Nordbyggmässan, den 21:a sedan starten 1980. Mässan är i stort sett fullbokad, men det finns enstaka positioner kvar beroende på vilket kluster utställaren tillhör.


Finns det platser kvar för utställare?
– Inom installation, ventilation, värme, kyla finns det fortfarande utrymme kvar. I maskinhallen har vi kölista, men det beror lite på vilket produktområde man tillhör. Vi tycker det är viktigt att utställarna hamnar i rätt kluster så att det blir lättare för besökarna att hitta rätt utbud. Därför går det inte att säga generellt om det finns platser kvar eller inte.

Är det någon idé att ställa sig på kö?
– Det händer alltid förändringar och att utställare hoppar av. Är man intresserad så tar vi in anmälningar och bevakar möjlighet till plats. Om ett företag inte kan komma med i år så erbjuder vi dem förtur till nästa mässa.

Hur många utställare räknar ni med totalt i år?
– Vi räknar med cirka 850 utställare i år.

Har antalet utländska utställare ökat?
– Antalet utländska utställare i år är cirka 190. När det gäller intresset från utländska besökare så har det stigit markant, senaste utgjorde de 14 procent av besöken.

Vad jobbar ni annars med just nu?
– Vi har till exempel precis spikat scenprogrammet till våra två scener, Nordbyggscenen och Energismartscenen.