Nyheter

Fd hockeyspelare ska leda marklaget

Kaj Karttunen är ny chef för affärsområde Mark hos Åhlin & Ekeroth Byggnads AB. 


Han kommer närmast från tjänsten som chef för Samhällsplaneringsenheten inom Finspångs kommun.

– Det råder ingen tvekan om att han har de kvaliteter som behövs i ett starkt östgötskt lagbygge,  säger Vd Göran Lundström.

Kaj Karttunen har varit verksam som projektingenjör inom anläggning hos Skanska och platschef inom anläggning hos PEAB. Med bakgrund som ishockeyspelare i Vita Hästens och Karlskogas A-lag hoppas han kunna bidra med både branscherfarenhet och laganda hos sin nya arbetsgivare.

Åhlin & Ekeroth har vuxit stadigt sedan starten 1987 och är idag en av de största aktörerna i Östgötaregionen. Kaj Karttunen menar att hans tidigare anställningar och utbildningar inom två av landets största byggföretag kommer till nytta i den nya rollen.

– Min bakgrund har givetvis präglat mitt ledarskap, men jag tror att det passar bra i det expansiva skede bolaget befinner sig. Utmaningen blir att fortsätta växa utan att tappa den lokala närhet och familjära anda som blivit Östgötaföretagets signum, säger Kaj Karttunen i ett pressmeddelande.

Åhlin & Ekeroths Vd Göran Lundström är mycket nöjd med sin rekrytering. Han menar att företaget hittat den nyckelperson som behövs för bolagets pågående satsning att utveckla verksamheten inom mark och anläggning.

– Kaj har en unik profil med chefsvana från såväl entreprenörs- som beställarsidan. Givetvis ser vi även stora styrkor i hans idrottsbakgrund. Det råder ingen tvekan om att han har de kvaliteter som behövs i ett starkt östgötskt lagbygge.