Nyheter

Fem företag går samman och bildar nytt installationsbolag

Hans Strand och Rikard Appelgren står bakom initiativet att bilda nytt företag.
Fem företag går nu samman och bildar installationsföretaget Spedab.
Bakom initiativet står Hans Strand, vd  Spedab och Rikard Appelgren, vd  Enpart och tidigare vd för WSP Europe.
Fem företag går samman under varumärket SPEDAB. Sammanlagt får bolaget ca 120 medarbetare, med enberäknad omsättning på 150 MSEK. Det blir därmed ett av de större installationsbolagen i Mälardalen.
– Vi har en mycket stark konjunktur och en spännande marknad i Mälardalen. Detta tillsammans med detfaktum att kunderna i allt större utsträckning vill ha en leverantör för sina installationstjänster är bakgrundentill att vi nu formerar SPEDAB genom förvärv av ett antal aktörer. Vår förmåga att integrera traditionella ochnya tjänster ger oss ett försprång på marknaden. Vi har ambitionen att bli en av de fem största aktörerna iregionen, säger Rikard Appelgren, styrelseordförande och en av huvudägarna i SPEDAB, i ett pressmeddelande.

Hans Strand med mångårig erfarenhet som chef inom elbranschen har utsetts till vd:
– Samgåendet till ett större företag skapar förutsättningar för stabilitet och trygghet för våra kunder och leverantörer samtidigt som det ger oss möjlighet att konkurrera om de stora projekten. Detta skapar i sin turanställningstrygghet och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare.

Fakta: SPEDAB

• Strand & Pedersen El och Data AB, SBA Elektriska AB, IT Installationsteknik AB, EPENPART Entreprenad AB, och ABJ NetCom AB går samman under Spedab AB. Företagenkommer att verka under varumärket Spedabfrån oktober i år.

• Styrelseordförande blir Rikard Appelgren och VD blir Hans Strand.

• Bolaget kommer att ha en omsättning på 150MSEK och ha 120 medarbetare.

• Tjänsteutbudet omfattar el-tele, säkerhet,brandlarm, AV, lås samt data och fiberinstallationer.