Nyheter

Filmade sin yrkesvardag – fick sparken efter skräckvideon

Elektrikern som klättrade 539 meter upp i tv-masten och filmade hela äventyret med en huvudkamera står i dag utan jobb. Filmen blev för mycket för uppdragsgivarna.

En av de populäraste videoklippen på Youtube just nu är filmen ”Stairway to Heaven — Climbing a Tower”.

För elektrikern, som skulle klättar upp i tv-masten för att byta ut en trasig del högst upp i antennen, var det en vanlig dag på jobbet — förutom att han hade monterat en kamera på hjälmen och filmade hela klättringen.

Han gav filmen till sin kompis Russel Brown, som bloggar på sajten The Online Engineer.

Russe Brown klippte filmen, lade på en speakertext och publicerade den på The Online Engineer under den säljande rubriken ”The scariest movie you ever seen — without special effects and fancy stunts”.

Videon spreds snabbt via Facebook och blev en dundersuccé.

Men inte för elektrikern som höll i kameran hela vägen upp till toppen av masten, 538 meter över markytan med en fri sikt på nästan tio mil mot horisonten.

Både kolleger och uppdragsgivare ringde och sade att det hela var oseriöst och att han måste ta bort filmen från Internet.

Russel Brown, som var ytterst ansvarig för att filmen spreds, tog ned den från sin blogg och från TheOnlineEngineer.Org — men han lyckades inte få bort den från Youtube.

Det här hände den 13 september när filmen på bara några dagar fått över 100 000 visningar på Youtube.

Nu vet de båda kamraterna inte riktigt hur de ska göra. De hade planerat fler filmer från mastklättringar men om elektrikern fortsätter att vara svartlistad i branschen så är det tvärstopp för dessa planer, skriver Russel Brown på sin blogg.