Nyheter

Flexibla test-lägenheter blir nu verklighet

Med den flyttbara väggen är det möjligt att skapa ett extra sovrum i vardagsrummet. Bild: Ikano

Ikano Bostad har genom innovationsprogrammet ”BoLabb” på nära håll studerat hur människor lever och vilka behov och förväntningar vi har på vårt boende.
Nu blir test-lägenheterna verklighet.

Nu är det säljstart på Ikanos första felxibla lägenheter.
Lägenheterna som byggs i Gustavsberg är avsedda för familjer, föräldrar, ensamstående eller särbos vars liv varierar från vecka till vecka.
Fokus ligger på hur vi använder varje kvadratmeter, istället för hur många kvadratmetrar vi faktiskt har.

– Vi vill gå vår egen väg och utveckla hem tillsammans med våra kunder. Från att ha studerat hur människor lever på nära håll, har vi lärt oss att ytorna måste kunna användas till flera olika saker. Idag bedömer vi bostaden utifrån kvadratmeterpriset, när det egentligen borde vara hur kvadratmetrar används som står i fokus. Med BoLabb kan vi prata om ”fler rum och kök”, istället för exempelvis ”3 rum och kök”, säger Lotta Sjödin, utvecklingsledare på Ikano Bostad, i ett pressmeddelande.

 Med BoLabb har Ikano Bostad tagit fram ett antal innovativa lösningar som gör att bostaden enkelt anpassas.
De åtta lägenheterna i Gustavsberg är de första flexibla lägenheterna som säljs med bland annat flexibla eluttag och väggar som kan flyttas med en knapptryckning. 

Med den flyttbara väggen är det möjligt för familjen med växelvis boende barn att skapa ett extra sovrum i vardagsrummet.
Det blir också möjligt att få en “walk-in-closet”, utan att förlora golvyta.

– Genom BoLabb har vi gått från faktiska behov till idé och verklighet och kan nu erbjuda åtta flexibla bostadsrätter i Gustavsberg. Vår ambition är att skapa hem som kan förändras så att människan får plats att leva – utan att behöva flytta eller bygga om, fortsätter Lotta Sjödin.