Nyheter

Fönsterfabrik i Lenhovda läggs ned

Den vikande konjunkturen får Inwido Sverige att lägga ner fönstertillverkningen i Lenhovda fönsters fabrik. 80 personer varslas om uppsägning.

I måndags fick de 80 anställda på Lenhovda fönster chockbeskedet om att de mister sina jobb. Produktionen ska upphöra i slutet av januari nästa år.

För några veckor sedan lades ett varsel om att 23 personer skulle bli uppsagda från företaget. Enligt Norra Skåne anger ägarna att den internationella finanskrisen i kombination med lågkonjunkturen lett till att situationen förvärrats.

— Vi har sett över hur efterfrågan ser ut i hela landet och när vi analyserar nybyggnationen och efterfrågan av byggnadsprodukter ser vi en nedgång på cirka tio procent nästa år, säger Inwidos vd Anders Isaksson till Smålandsposten.

Koncernledningen hävdar att beslutet om nedläggning kan vara tillfälligt och att fabriken förhoppningsvis kan öppnas igen när konjunkturen vänder.

Utöver Lenhovda fönster äger Inwidokoncernen även Elitfönster som kommer att fortsätta sin produktion i Lenhovda och Vetlanda.