Nyheter

Förhandlar med ny partner till Karlatornet

Serneke har hittat en ny parter till Karlatornet. Bild: Karlastaden Utveckling.

Sernekes koncern-vd Ola Serneke uppgav på en webbsänd frågestund på en studentmässa i Göteborg att en ny partner har hittats för det pausade bygget av Karlatornet i Göteborg. Något som uppmärksammats av Dagens industri på onsdagen. 

Ola Serneke sade under frågestunden att förberedelser pågår för fullt och att Karlatornet kommer att börja byggas ”inom några få veckor”.

På en fråga om bolaget nu har hittat en ny partner till projektet, som pausades i våras efter att Oaktree Capital drog sig ur, svarade vd:n ”Ja, och det kommer att pressmeddelas inom kort. Det kommer att bli ett väldigt trevligt tillskott till Göteborg”.

Aktien steg 6,7 procent på tisdagen och fortsatte upp drygt 8 procent på onsdagen.

Bolagets kommunikationschef säger dock till Dagens industri att han inte kan bekräfta att en ny partner har hittats och att ett pressmeddelande kommer att skickas ”så fort vi har ett avslut i affären”.

Serneke skickade på onsdagenskvällen ut ett förtydligande med anledning av uttalandet från Ola Serneke där de ger en aktuell status i den pågående processen med att slutföra en affär och säkra finansiering för projekt Karlatornet.

”Som tidigare kommunicerats, senast i delårsrapport för kvartal tre 2020, pågår ett intensivt arbete med att slutföra en affär. Detta har resulterat i att diskussioner sedan en tid förs med en tilltänkt partner. Om dessa diskussioner resulterar i ett ingånget avtal kommer detta att kommuniceras i ett pressmeddelande”, skriver Serneke.

Handeln i Serneke stoppades på onsdagen med hänvisning till ”non disclosure” av insiderinformation, enligt ett meddelande från Nasdaq.
Aktien steg på tisdagen och fortsatte upp på onsdagen för att vara upp nära 12,5 procent när handelsstoppet infördes, klockan 16.36. På torsdagen hävdes handelsstoppet.

Nyhetsbyrån Direkt/Byggvärlden