Nyheter

Förhandlingarna av tjänstemannaavtalet pausas

Charlotta Steinwall, samordningsansvarig för Tjänstemannaavtalet.

Byggföretagen har enats med Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer om att prolongera förhandlingarna av Tjänstemannaavtalet. Beslutet har tagits med anledning av det extraordinära läget kring Coronaviruset.

Avtalsförhandlingarna för Tjänstemannaavtalet skjuts fram till och med den 31 oktober. Prolongeringen sker i enlighet med de redan träffade överenskommelserna inom Industriavtalets område.

– Sverige befinner sig i nationell kris med anledning av coronapandemin. Med denna överenskommelse tar vi gemensamt ansvar för landets bästa. För att säkra jobben och öka stabiliteten på arbetsmarknaden pausar vi därför avtalsförhandlingarna gällande Tjänstemannaavtalet, säger Charlotta Steinwall, samordningsansvarig för Tjänstemannaavtalet, i ett pressmeddelande.

Avtalsförhandlingarna av kollektivavtalet ajournerades från och med fredagen den 27 mars.

– Tillsammans med tjänstemannafacken har vi på kort tid lyckats ena oss i enlighet med prolongeringsöverenskommelserna på Industriavtalets område. Det är det mest ansvarsfulla att göra i nuläget och visar prov på parternas samarbetsförmåga när landet står inför stora utmaningar, säger Charlotta Steinwall