Nyheter

Forsen förvärvar Projektgaranti

Bengt Johansson, vd Forsen.

Som en del i en uttalad tillväxtstrategi har nu Forsen förvärvat samtliga aktier i Projektgaranti.

– Förvärvet stärker upp vårt erbjudande till marknaden, och framförallt den strategiskt viktiga marknaden i Göteborg. Nu förvandlar vi gammal konkurrens till gemensam styrka, säger Bengt Johansson, vd, Forsen.

Förvärvet av Projektgaranti kommer att stärka Forsens erbjudande, förmågan att hantera både stora och komplexa projekt likväl som mindre hyresgästanpassningar. Projektgaranti har även med sig bred kunskap om genomförandeformen CM (Construction Management), som är något av ett signum för Forsen.

– Jag är stolt över att få leda Forsen framåt och är glad över att få fler duktiga kollegor. Projektgaranti har en gedigen historia och stark position i västra Sverige. Genom förvärvet kommer vi att bli en av de största aktörerna i Göteborg, säger vd för Forsen Bengt Johansson i ett pressmeddelande.

Kajsa Hessel, som idag är vd för Projektgaranti, kommer att leda integrationen in i Forsen.

– Vi står bägge för inkludering och ledarskapets värde – så det här är en ”perfect match”. Forsen har ett tydligt kundfokus och sätter sina medarbetare i första rummet. Det är samma filosofi som vi på Projektgaranti har, säger Kajsa Hessel.

Tillsammans får Forsen cirka 220 anställda och en omsättning på 375 Mkr. Forsen kommer fortsättningsvis att ha kontor i Uppsala, Norrköping, Linköping, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö med huvudkontor i Stockholm.