Karriär

Forsen satsar i norr och rekryterar ny regionchef

Erik Lindholm är ny regionchef på Forsen
Erik Lindholm är ny regionchef på Forsen. Foto: Forsen

Nu satsar Forsen på norra Sverige och lanserar den nya regionen Mitt och norr, som sträcker sig från Mälardalen till Kiruna. Regionchef blir Erik Lindholm, som börjar på Forsen den första december.

– Det här är ännu ett led i vår pågående kraftsamling i norr för att skapa tillväxt och stötta våra kunder i komplexa och krävande projekt, säger Forsens vd Annika Hofsten Selin.

Forsen har anställt Erik Lindholm, som blir chef för den nya regionen Mitt och norr. Han kommer närmast från rollen som avdelningschef på analys- och teknikkonsultföretaget WSP. Han har studerat ekonomi på Stockholms universitet och har tidigare arbetat bland annat på Ericsson och Tillväxtverket.

Erik Lindholm blir ansvarig för samordningen av Forsens regionala kontor och syskonföretaget Projektledarbyrån. Han kommer att utgå från Projektledarbyråns Gävlekontor men ansvarsområdet sträcker sig från Mälardalen i söder till Kiruna i norr.

– Både på WSP och i mina tidigare tjänster har jag täckt stora geografiska områden. Och en av de saker som lockar med det här jobbet är chansen att få bygga upp Forsens verksamhet i en region som är viktig för hela Sverige, säger Erik Lindholm.

Erik Lindholm kommer att sitta i Forsens ledningsgrupp. Förutom rollen som regionchef kommer han att stötta projekt i frågor om ekonomistyrning och projektledning.

– Men tyngdpunkten ligger på att driva bolaget och bygga upp den nya regionen tillsammans med mina nya kollegor. Jag kommer bland annat jobba med anbud, rekrytering, stötta de chefer jag jobbar med och hitta nya marknader. Jag har alltid haft en bra bild av Forsen, som ett spetsföretag inom projekt- och byggledning. Och det gör förstås uppdraget extra roligt.