Nyheter

Forsen utser ny gruppchef i Göteborg

Dan Nilsson, projektledare och ny gruppchef anläggning, Göteborg.

Forsen utser Dan Nilsson till ny gruppchef anläggning i Göteborg. Dan har jobbat på Forsen sedan slutet av 2019, och han tillträder sin nya chefsroll första augusti, 2020. 

– Jag tackade otvivelaktigt ja till tjänsten. Göteborg är en spännande region och jag vill vara en del av utvecklingen på anläggningssidan, säger Dan Nilsson, projektledare och gruppchef, i ett pressmeddelande.

Dan Nilsson har jobbat flera år i branschen och har med sig erfarenheter från roller som konstruktör samt uppdrags- och projektledare från WSP och COWI. 

Dan har under sin karriär inom anläggning specialiserat sig på broar och var 2019 nominerad till årets brokonstruktör för projektet Olskroken Planskildhet. Projektet utgör etapp 1 på Västlänken och innehåller nykonstruktion av sex stora järnvägsbroar och diverse bärighetsanalyser av befintliga anläggningar. Projekt Olskroken innefattar ett stort komplext område och syftar till att förbereda infarten till den nya järnvägstunneln, samt öka framkomligheten i järnvägsnätet utanför Göteborg.

– Dan är en mycket kompetent projektledare med bra ledaregenskaper. Han delar Forsens vision om hur vi vill utveckla anläggningsgruppen i Göteborg. Han blir ett viktigt tillskott för vår fortsatta expansion och utveckling, säger Mats Ranäng, affärsenhetschef i Göteborg.

Dan Nilsson tillträder sin nya roll första augusti, 2020.