Nyheter

Först med BREEAM i Danmark

Skejby Company House III. Foto: NCC.

Danmark har fått sin första BREEAM-certifierade kontorsbyggnad. Det är Skejby Company House III som har erhållit certifieringen baserad på bland annat smarta energiinitiativ och klimat-och miljöhänsyn under byggnationen.

– Hållbarhet är en hörnsten i NCC och certifieringen är en del av vår strategi att synliggöra vårt hållbarhetsarbete. NCC var först med att utveckla kommersiella fastigheter i Danmark som certifierats med EU Greenbuilding. Nu är vi först med BREEAM och DGNB, vilka omfattar fler hållbarhetsdimensioner, säger Carola Lavèn, affärsområdeschef för NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

Skejby Company House är redan certifierat med DGNB, det certifieringssystem som Green Building Council Denmark arbetar med. Dubbelcertifieringen med BREEAM är en del av NCC:s vision att leverera de bästa hållbara lösningarna.

BREEAM är ett globalt ledande certifieringssystem som anses vara det mest krävande systemet för fastigheters miljöbedömning. I världen finns idag cirka 250 000 BREEAM-certifierade fastigheter.