Nyheter

Förundersökningen mot Ilija Batljan nedlagd

Ilija Batljan. Foto: Susanne Bengtsson
Fastighetsbolaget SBB:s vd och storägare Ilija Batljan har avskrivits från utredning om insiderbrott och förundersökningen är nedlagd.
Det uppger SBB i ett pressmeddelande.

Ilija Batljan har under förundersökningen avvisat alla anklagelser och samarbetat fullt ut med utredningen. SBB som bolag har inte varit föremål för utredning, framhåller företaget.

”Jag är lättad, men inte förvånad över åklagarens beslut. Nu gäller det för mig att fortsätta med full kraft som vd för SBB – och tillsammans med vårt starka team fortsätta leverera resultat. Vårt fokus är som alltid att vara en pålitlig och långsiktig samhällsaktör som på ett hållbart sätt levererar aktieägarvärde, god lönsamhet och starka resultat”, skriver vd:n och grundaren Ilija Batljan i pressmeddelandet.

”Att förundersökningen är nedlagd är ett glädjande besked. Nu lägger vi åter fullt fokus på den ordinarie verksamheten där SBB som Nordens största fastighetsbolag inom social infrastruktur fortsätter skapa långsiktiga och hållbara värden”, kommenterar Lennart Schuss, styrelseordförande för SBB.

Nyhetsbyrån Direkt