Nyheter

Förvärvar Motala Mättjänst och Geofix

Finlands ledande konsultbolag i mätningsbranschen, Mitta Oy, har förvärvat 100 procent av Motala Mättjänst AB och Geofix Aktiebolag. De förvärvade bolagens totala omsättning uppgick år 2016 till 33 miljoner kronor och sysselsatte cirka 36 personer. 
Mittas målsättning för den närmaste framtiden är att kunna erbjuda hela sitt servicesortiment i Sverige. 

De förvärvade bolagens totala omsättning uppgick år 2016 till 33 miljoner kronor och sysselsatte cirka 36 personer. 
Som en del av arrangemanget blir ägarna till de förvärvade bolagen delägare i Mitta, som ägs av personalen och det finska kapitalinvesteringsbolaget Helmet Capital.  

Mitta har expanderat starkt under år 2016 och omsättningen uppgick till 21,4 miljoner euro, en ökning om 182 procent från föregående år. Mitta har en ledande marknadsposition i Finland och bolagets affärsområden är mätning, geolaboratium, geotekniska undersökningar samt miljö- och energitjänster.

Dessa förvärv är Mittas första strategiska steg att expandera verksamheten utomlands. Målsättningen för den närmaste framtiden är att kunna erbjuda Mittas hela servicesortiment runtom i Sverige. 

Motala Mättjänst kommer att ta i bruk Mittas varumärke från och med  början av maj. Geofix fortsätter under eget varumärke  och bolagets verksamhet skall expandera till den finska marknaden.

– Vi inledde kartläggningen av den svenska marknaden förra hösten och är väldigt nöjda att nu offentliggöra de första företagsarrangemangen. De förvärvade företagen skapar en bra grogrund för Mittas verksamhet i Sverige. Vi kommer att fortsätta tillväxten både organiskt och genom företagsförvärv,  säger Timo Hyvönen, styrelseordförande, Mitta Oy, i ett pressmeddelande.

Motala Mättjänsts vd Tomas Knutsson kommenterar affären i ett pressmeddelande:
– Nu får vi ytterligare resurser att utveckla vår affärsverksamhet och kan lättare än tidigare utöka vårt serviceutbud.