Nyheter

Från byggplatsen till kontoret

Jenny Sjöblom började intressera sig för byggbranschen redan på gymnasiet. I dag är hon nyanställd projektledare på Thule Fastighetsutveckling.

På gymnasiet gick Jenny Sjöblom naturprogrammet med teknikinriktning. Genom att läsa hållfastighetslära blev hon nyfiken på byggbranschen.
— Man ser konkret vad man håller på med. Vi skapar människans miljö som vi vistas i, i samhället, säger hon.

Tidigare var Jenny entreprenörsingenjör. Då var hon på plats på stora byggen och jobbade som platschefs- och projektledarassistent men till största delen som arbetsledare. Som nyanställd projektledare på Thule Fastighetsutveckling börjar hon som juniorprojektledare.

— Jag börjar som junior eftersom jag inte jobbat som projektledare innan. Men inom ett år får jag egna projekt, berättar Jenny som anställdes i början av februari.

Likheterna mellan jobben är samordningen mellan entreprenörer och att jobba mot en tidplan. Jenny ser det som en fördel att gå från byggarbetsplatsen in till kontoret och tar med sig värdefulla erfarenheter.

— Jag vet att teori och praktik inte alltid stämmer. Det är mycket som kan hända som man inte kan förutse, förklarar hon.

Vad skulle drömprojektet vara?
— Att renovera slottet kanske, skrattar hon efter en stunds betänketid.

Jenny Sjöblom

Ålder:27 år.

Bor: Aspudden.

Familj:sambo, mamma, pappa och syster.

Aktuell:som projektledare på Thule Fastighetsutveckling.