Nyheter

Fredrik Alvarsson ny vd för SHH

Fredrik Alvarsson.

 Styrelsen i SHH Bostad AB har utsett Fredrik Alvarsson till ny vd för SHH Bostad från och med den 1 januari 2021. Han tar över efter SHH:s grundare och vd Misha Moeremans d’Emaus.

Förändringen i ledningen sker mot bakgrund av att SHH:s grundare och vd Misha Moeremans d’Emaus meddelat styrelsen att han önskat lämna vd-uppdraget som han innehavt sedan bolaget bildades 2010. Misha Moeremans d’Emaus kommer att kvarstå som rådgivare, styrelseledamot och huvudägare i bolaget.

– Det är med stor glädje att Fredrik Alvarsson accepterat att ta på sig uppgiften som vd för SHH. Fredrik rekryterades 2019 till SHH för att ansvara för koncernens affärsområde Samhällsfastigheter och är rätt person att utveckla och växa SHH-koncernen vidare, säger Johan Ericsson, styrelseordförande i SHH, i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad och stolt för detta uppdrag. Vår strategi och riktning är tydlig, där jag nu ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare i SHH utveckla bolaget till nästa nivå, säger Fredrik Alvarsson.

Idag är han vd för ett bolags som ägs av honom och SHH Bostad, SHH Samhällsfastigheter.
SHH-koncernen har totalt 25 anställda med mångårig erfarenhet inom fastighets- och samhällsutveckling. Sedan start har SHH:s främsta fokus varit utveckling av hyres- och bostadsrätter. Under våren 2019 valde man att bredda verksamheten för att även utveckla samhällsfastigheter. Sedan sommaren 2020 är SHH:s strategi att såväl utveckla som långsiktigt äga bostads- och samhällsfastigheter runt om i landet.

– SHH som jag grundade för 10 år sedan är ett stabilt och finansiellt starkt bolag som nu är inne i en ny fas med stark tillväxt inom segmentet samhällsfastigheter och det är nu rätt tid att lämna över stafettpinnen till Fredrik. Det är ett privilegium att vara SHH:s huvudägare och som engagerad styrelseledamot kommer jag aktivt att stötta SHH och Fredrik, som jag har stort förtroende för, säger Misha Moeremans d’Emaus.