Nyheter

Fredrik Leo ny vd för JSB

Fredrik Leo, ny vd för JSB.

Fredrik Leo har utsetts till ny VD för JSB Construction AB. Han efterträder nuvarande VD och ägare Pether Fredholm som kommer fokusera på arbetet som styrelseordförande och koncernchef för koncernen JSB Gruppen AB. 

Fredrik Leo har en bred och gedigen erfarenhet i ledande positioner inom byggsektorn och har varit verksam inom branschen i över 20 år. Närmast kommer han från Borlängebaserade byggföretaget Byggpartner där han axlat rollen som VD och koncernchef. Dessförinnan var han avdelningschef och ansvarig för byggverksamheten i Östergötland på NCC.

Fredrik efterträder nuvarande VD och ägare Pether Fredholm som i samband med övertagandet antar rollen som VD och Koncernchef för koncernen JSB Gruppen AB, där han framför allt kommer arbeta med koncernens affärsutveckling, förvärv och finansiering.

När Fredrik tillträder rollen som VD för JSB Construction AB går Pether över som styrelseordförande för bolaget.

– JSB är ett starkt värdestyrt företag där hållbarhet, säkerhet, etik och sunda affärer tillsammans med tillväxt och lönsamhet ligger i fokus. Fredrik har den samlade kompetensen, drivet och erfarenheten för att med sitt värdestyrda ledarskap ta vid och fortsätta JSB strategiska utveckling och tillväxt med målet att nå en affärsvolym om fem miljarder inom 4-5 år, säger Pether Fredholm, i ett pressmeddelande. 

Fredrik Leos fokus blir att styra JSB framåt i företagets strategiska utveckling och tillväxt.

– JSB har visat prov på imponerande framåtanda i effektiva arbetssätt och långa relationer. Samtidigt arbetar man systematiskt och långsiktigt i såväl hållbarhetsfrågor som digitalisering, vilket tilltalar mig. Men det var även kulturen och de sunda värderingar som finns i företaget som lockade mig till JSB. Jag är väldigt stolt och glad över det förtroende jag fått från Pether och styrelsen och ser nu fram emot uppdraget och att tillsammans med medarbetarna driva JSB framåt, säger Fredrik Leo. 

JSB har under sin drygt 20-åriga existens gjort en resa från ett litet lokalt företag i Karlshamn till ett välrenommerat nationellt byggföretag. JSB har som mål att inom fyra till fem år nå en omsättning om 5 miljarder och vara en betydande aktör på svenska marknaderna för entreprenader och bostadsutveckling.

– Att våga utmana och driva utveckling mot långsiktigt strategiska mål har varit ledstjärnan för Pether. JSB är idag ett starkt och väl positionerat företag med en bred marknadsanpassad produktportfölj och en kompetent organisation redo att möta framtiden. Att då Pether väljer att ta steget upp och koncentrera sig på det övergripande arbetet som koncernchef för hela JSB-gruppen och samtidigt tillträda som ordförande i JSB Construction AB när Fredrik Leo tillträder som ny VD är ett naturligt led i att långsiktigt stärka och utveckla JSB mot framtiden, säger Klas Ralvert, Styrelseordförande JSB Construction AB, i pressmeddelandet från bolaget.