Fukt och mögel i HSB-hus

Fukt och mögel i HSB-hus
Flera HSB-hus i Tyresö utanför Stockholm har drabbats och fukt- och mögelproblem. Det har lett till en lång och kostsam kamp för de boende.

Bara fem månader efter inflyttningen hade husen börjat mögla, skriver Svenska Dagbladet. Sju familjer har nu valt att lämna tillbaka sina hus till HSB. Ett par hus har sålts vidare.

Camilla Waxin köpte hus i Tyresö för ungefär fyra år sedan.
— Sedan dess har vårt liv varit en lång, kostsam och tröttsam resa. Vi har brottats med underkända konstruktioner, mögel och fuktskador, lösa tak plus mycket annat, säger hon till SvD.

En annan boende, Leif Holmgren, berättar för tidningen att det är de boende som har drivit arbetet med att åtgärda problemen.
— Vi har, för att få någonting att hända, tvingats hjälpa HSB att lösa problem när de stått handfallna, säger han.

Problemen med Tyresöbygget började när företaget som skulle bygga husen i lättbetong gick i konkurs, säger vd:n för HSB Bostad, Håkan Falk, till tidningen.
— Vi lyckades hitta en tysk firma som tyvärr inte kunde ta ansvar för monteringen. Och det var den som sedan inte gjordes korrekt. Hade vi struntat i tidsplanen och låtit allt torka hade vi sluppit detta i dag, säger han till SvD.

HSB har utökat garantitiden för husen till fem år.

Relaterade artiklar

NCC bygger ut vattenverk i Umeå
Bygger nytt kafferosteri och huvudkontor
Tecknar bostadskontrakt värt 380 miljoner
Skanska bygger ny bussdepå i New York för 5 miljarder