Nyheter

Fullt drag i verktygshallen

I mässhallen visas bland annat verktyg, maskiner, skyddsutrustning och arbetskläder.
Stämningen (och ljudnivån!) är hög i B-hallen. 
Här visas bland annat verktyg, maskiner, skyddsutrustning och arbetskläder.

1. L.Brador visade arbetskläder i sin monter och utmanade besökarna i en rörlighetstävling. Tävlingen gick ut på att med munnen, stående på ett ben, försöka plocka upp en broschyr. Den som klarade det fick ett par av deras nya arbetsbyxor i superstretch. Emil Levin, byggstudent från Motala, gjorde ett försök.

2. Jakob Wickström, som går bygg- och anläggningslinjen på Carlsund utbildningscentrum i Motala, testade skyttetävlingen i Projob Workwear AB:s monter.  

3. I Ramirents monter fanns möjligheten att ratta en grävmaskin – i simulator. Snickaren Albin Björkman, snickare på OC Bygg AB i Eksjö, provade på.
Han tycker att Nordbygg är ett bra sätt att testa nya saker och att hålla sig uppdaterad när det gäller både produkter och andra nyheter som rör branschen.
– Förhoppningsvis så åker man tillbaka hem med nya idéer och tankar.  

4. Hur snabbt kan du fästa tre skruvar? För snickaren Samuel Johansson, Familjen Byggare AB, tog det 6,81 sekunder. Därmed var han den snabbaste hittills under dagen. Behåller han ledningen när dagen är slut belönas han med en skruvdragare från Würth. Niklas Andersson, produktchef på Würth, höll koll på tiden.  

5. Isaberg Rapid AB visade en nyhet, varmluftspistolen Rapid R2200. Den är försedd med en infraröd sensor som mäter temperaturen på arbetsytan och visar med färgade lampor om du håller rätt avstånd till arbetsytan. Den finns i butik i höst.

6. Fristads fick besök av OS-medaljörerna i skidskytte;Hanna Öberg och Jesper Nelin. Mässbesökarna kunde utmana dem i skytte i montern.