Nyheter

Går samman i trähusprojekt

Cederhusen i Hagastaden. Bild: Folkhem

Byggpartner och trähustillverkaren Folkhem inleder ett samarbete kring trähusutveckling. Inledningsvis handlar det om två projekt – Cederhusen i Hagastaden och Tree House i Hallonbergen.

Cederhusen ligger i Hagastaden och är Stockholms största massivträhusprojekt. Samarbetet med Byggpartner gäller etapp 2 inom ramen för projektets andra kvarter, med totalt 134 bostadsrätter samt fyra lokaler.

Tree House i Hallonbergen, Sundbyberg, rymmer 141 moderna lägenheter fördelade på två nio våningar höga huskroppar. Avsikten med de båda projektavtalen är byggstart under 2022 och i början av 2023. 

– För att lyckas driva utveckling på ett konkret sätt genom våra projekt krävs att alla parter vi jobbar med har samma ambitioner. Jag ser mycket positivt på Byggpartners kompetens och engagemang att vara delaktiga i denna resa, säger Anna Ervast Öberg, Affärs- & projektutvecklingschef på Folkhem, som samägs av Nordr och Rikshem.

Sture Nilsson, vd för Byggpartner:
– Trähusbyggande är inne i ett fantastiskt spännande skede. Genom ett öppet och nära samarbete med Folkhem kommer vi tillsammans att kunna fortsätta leda utvecklingen framåt kring effektivt byggande av hållbara trähus. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete.