Nyheter

Gekås Ullared bygger nytt shoppinghotell

Gekås Ullared bygger nytt hotelll med 154 rum nära varuhuset.

Gekås Ullared satsar stort för att möta efterfrågan på shoppingnära boende och nu påbörjas byggnationen av ett nytt hotell nära varuhuset. 
 – Jag räknar med att våra första gäster kan checka in till sommaren 2022, säger vd Boris Lennerhov.


Gekås Ullared är Skandinaviens största varuhus och med 4,8 miljoner besökare per år är det också Sveriges största besöksmål. I dagarna öppnar de upp en ny ännu större shoppingyta på 3 000 kvadratmeter  och efterfrågan på övernattningsförfrågningar i nära anslutning till varuhuset bara växer.

 Boris Lennerhov som är VD för Gekås Ullared meddelar nu att ett nytt stort byggprojekt sätts i verket – sju våningar shoppinghotell med 154 rum, restaurang och konferenslokaler med byggstart nu i september 2020.

– Vi bygger det nya hotellet mitt emot det befintliga och förbinder de båda byggnaderna med en gångbro i glas över vägen, säger Boris Lennerhov. Sammanlagt kan vi då erbjuda drygt 260 rum bara ett par hundra meter från varuhuset.

– Det känns mycket bra att Gekås Ullared kan göra satsningar i den här skalan trots de svåra tider vi nu går igenom med pandemin. Vi ser en stor efterfrågan på övernattningsmöjlighet med alla bekvämligheter i nära anslutning till varuhuset.

Man räknas med att kunna ta emot de första övernattande gästerna till sommaren 2022. Hotellet kommer att uppföras av MTA Bygg & Anläggning, en lokal aktör med säte i Halmstad och verksamhet i både Halland och Skåne.

– Jag är mycket stolt över att MTA har fått det ärofyllda uppdraget att bygga Gekås nya hotell, säger Andreas Granberg, vd för MTA. Vi har satt ihop en sammansvetsad grupp för att lösa uppdraget på bästa sätt och jag ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Gekås Ullared.

– Jag har goda erfarenheter att MTA sedan tidigare och vet att de kommer vara en bra samarbetspartner i detta stora projekt, säger Boris Lennerhov.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gekås