Nyheter

General Electric kan gå in i Morphic Wind

Vindkraftsbolaget Morphic Wind söker en stark partner eller delägare. Nu avslöjar MiljöRapporten att diskussioner förs med energijätten General Electric.

Initierade källor uppger att Morphic Wind förhandlar med General Electric, ett bolag som skulle kunna ge vindkraftsbolaget de ekonomiska muskler som krävs för att växa inom sitt område. Det avslöjas i en artikel i senaste numret av MiljöRapporten.

Johannes Falk, talesman för Morphic Technologies, vill dock inte uttala sig om eventuella pågående diskussioner.
— Jag kan bara säga att General Electric är ett fantastiskt företag och har en intressant strategi som går ut på att de ska ligga i framkant när det gäller teknikutveckling, säger han till MiljöRapporten.

Det som talar emot ett eventuellt samarbete är General Electrics finansiella situation, då företaget drabbats hårt av den globala finanskrisen. Men det som talar för ett framtida samarbete är det faktum att GE profilerat sig starkt inom förnybar energi och har expanderat inom vindkraftområdet i USA och Europa.

MiljöRapportens källor uppger också att GE är särskilt intresserade av vindkraftsföretagets satsning på kraftfullare turbiner, avsedda att sättas upp till havs eller i utsatta vindlägen.