Nyheter

Generationsskifte på JVAB

Peter Karlsson, Niklas Kastevik, Fredric Kastevik. Foto: Magnus Fond.

Fredric Kastevik, tidigare VD för JM Entreprenad, tar över som VD för anläggningsföretaget JVAB.

Det familjeägda anläggningsföretaget JVAB stärker sitt fokus på tillväxt och utveckling i samband med förändringar i ägarstrukturen. Tre bröder tar över ägandet helt och mellanbrodern Fredric Kastevik, tidigare VD för JM Entreprenad, tar över som VD.

–  Jag ser stor potential för företaget att växa under kontrollerade former med ökad lönsamhet. Det ska bli mycket spännande att tillsammans med mina bröder utveckla och på sikt ytterligare stärka JVAB:s närvaro på marknaden, säger Fredric Kastevik, i ett pressmeddelande.

JVAB:s grundare, Christer och Lena Karlsson, lämnar över sitt ägande i företaget till sina söner från och med Q4 2014. Man skriver i ett pressmeddelande att generationsskiftet är en milstolpe för bolaget och ett tillfälle att tillföra ny erfarenhet och kompetens till JVAB:s ledning och styrelse.

Nuvarande VD, Peter Karlsson, säger att det är självklart för syskonen att majoriteten av ägandet av JVAB stannar i familjen.  Peter Karlsson blir vice VD på företaget och arbetschef när Fredric Kastevik tillträder den 17 november.

Den nya styrelsen tillsattes i augusti med Anders Skarin som ordförande.  Skarin har lång erfarenhet från styrelseuppdrag, bl.a. som nuvarande ordförande i börsbolaget Enea och tidigare styrelseledamot i WSP samt som VD för Capgeminis nordiska verksamhet.  Ny i JVAB:s styrelse är också Mikael Öberg, delägare i Hyreslandslaget, med stor erfarenhet av byggbranschen från operativa roller på Ramirent, NCC och SIAB. 

 JVAB etablerades 1985 av Christer Karlsson och företaget omsätter idag cirka 400 mkr och har cirka 110 medarbetare.