Nyheter

Globen har bytt skepnad

Bli inte rädd, men Globen ser inte ut som vanligt. Foto: Suicide Rescue

Globen ser inte ut som vanligt.
Det är företaget Shockholm som förvandlat bygganden till världens största Halloweenpumpa.

750m2 vinylplast, ett team reparbetare och färgad belysning är vad som krävs för att pimpa Globen till en jättepumpa, kallad Herr Storpumpa.
C2 Vertical Safety ansvarar för arbetet och totalt är det sju personer som ingår i arbetsteamet.

Arbetet skedde helt och hållet på utsidan av Globens fasad. För att Herr Storpumpa skall bli till och vinylen klistras på rätt ställe projicerades en avancerad mall med laser på Globen.
För att nå till de platser där vinylen skulle fästas var reparbetarna tvungna att fira sig ner i rep från Globens tak och sedan förflytta sig upp och ner längs repen för att placera ut vinylplasten på rätt plats.

Idén att förvandla Globen till Herr Storpumpa har funnits hos Bill Schacht, som är initiativtagare till det stora Halloweenfirandet Shockholm, under en längre tid.
Och nu blev det äntligen verklighet.
– Vi vill göra något riktigt kul och spännande för hela familjen under helgen. När solen går ner är det dags att slå på ljuset på Herr Storpumpa. Det gör vi från toppen av Globen. Förutom Herr Storpumpa kommer det att finnas mycket spännande att göra och se i Stockholm, säger Bill Schacht, Shockholm, i ett pressmeddelande. Shockholm stödjer i år de ideella organisationerna Suicide Rescue, Barncancerfonden och Ecpat.